На централен съвет на ДПС лидерът призна вина за напрежението

Събиране на централния съвет, след Консултативния съвет, направиха и от "Движението за права и свободи". На него е трябвало да се обсъдят изборните резултати. Предвид събитията от последната седмица, дневният ред е бил изцяло променен.

 

Вместо да коментират представянето на ДПС на изборите, членовете на централния съвет на партията са подхванали злободневните теми - протестите, политическата ситуация, Консултативния съвет за национална сигурност и включително негативното отношение срещу някои от областните управители, издигнати от ДПС.

 

Лидерът Лютви Местан подчерта, че изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е само повод за протестите. „Съзнаваме нашата отговорност, но Делян Пеевски е само повод за разгръщане на стратегията за предизвикване на предсрочни избори.”

 

Местан коментира и твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че срещу него е имало план за задържане и убийство, чийто изпълнител е трябвало да бъде Делян Пеевски, в качеството си на председател на ДАНС.

 

„Не са от вчера опитите на Борисов в такива ситуации да приема ролята на жертвичката. Не случайно в деня, в който бе принуден да подаде оставка, заради протестите измисли онзи виц за това, че му е поръчано убийство от г-н Доган.”

 

Лидерът на ДПС заяви категорично, че и управляваната от него партия има вина за напрежението сред хората.