Сряда, 10 юли, Петроварадинска крепост - неповторимият Nile Rodgers и оригиналната му банда Chic!


Чест за EXIT е да обяви грандиозното откриване на фестивала с едно от най-емблематичните имена на съвременната музика и според много хора - най-големия продуцент на всички времена. Сряда, 10 юли, Петроварадинска крепост -  неповторимият Nile Rodgers и оригиналната му банда Chic!

 

Твърди се, че Nile Rodgers, продуцент, автор и китарист, е отговорен за успеха, синглите и албумите на големи артисти като David Bowie и Duran Duran; за създаването на Madonna, както и че е бил желан от  величията Mick Jagger и Michael Jackson. Той е човекът, който доказва модерната си визия създавайки диско химни, както и модерни хитове като Daft Punk’s “Get Lucky” и “Lose Yourself to Dance”, също така работи с Chase & Status, Avicii и Felix da Housecat. Други имена, включени в дългия му списък с колаборации, са Sister Sladge, Eric Clepton, Robert Plant, Diana Ross, B-52s, INXS и много други.

 

Групата на Nile – Chic - е една от най-забележителните поп и диско сензации на всички времена. Техните хитове, разпознаваеми от почти всички хора по света, са използвани десетки пъти за кавъри - “Good Times”, “Dance, Dance, Dance”, “Everybody Dance”, както и “I Want Your Love” и “Le Freak”, с увековечената реплика “aaah, freak out”. Точно те полагат основите на модерната денс музика.

 

Увертюра към експлозивното събитие ще бъдат невероятните гласове на членовете на хора Viva Vox – хор, който изпълнява най-забележителните поп-рок песни изцяло акапелно, без музикални инструменти, само с бийтбокс. Членовете на хора постоянно експериментират с различни музикални жанрове и преминават границите на възможното, когато става дума за човешки глас.

 

За радост на EXIT публиката, от всички фестивали, които бяха насрочени за месец юли, EXIT е единственият, който има възможността да разшири програмата си в дни извън първоначално обявените. Така получава и един от най-добрите подаръци за рождения си ден – CEE LO GREEN.
Ексклузивното парти със специален гост Cee Lo Green по случай рождения ден на фестивала ще се състои на 28 юни на най-големия открит дансинг в Европа - Dance Arena-та на EXIT, Петроварадинска крепост, Нови Сад, удължавайки фестивала с още един - шести ден.

 

Наред със Cee Lo Green, чието участие ще е дебютно за Сърбия, програмата ще бъде довършена от Zemlja Gruva, Beatshakers и бележити DJ, които ще се погрижат посетителите да преживеят незабравима нощ и красив изгрев на Dance Arena-та. Това събитие ще е чудесна интродукция за това, което ни чака на EXIT R:Evolution!

 

EXIT се сдоби и с чисто нова сцена - Riffs & Beats! Тя ще предложи програма, в която всички хора с афинитет към разчупените бийтове и китарни рифове ще могат да открият себе си. Жанровете, които включват добър китарен саунд ще се поместят в корпуса на новата сцена. Пригответе се за шумни и висококачествени концерти! 

 

Изпълнителите, които ще се качат на Riffs & Beats са Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek Bez Sluha, както и бандите, които са избрани от конкурса Play @ Exit: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank. Програмата ще завърши със специалното участие на Vilindar Tribal Bellydance.