Според политологът Румяна Коларова правителството прави абсурдни и провокативни грешки

„Нормалността като че ли непрекъснато ни се изплъзва. Тя ни се изплъзва не само защото се сблъскваме с подобни политически кризи, при които, особено днешната, е парадоксална. Едно превителство, дошло с претенцията, че е експертно, прави елементарни, абсурдни и провокативни грешки. Всяко едно нормално решение в момента не е мислимо. Това е най-тежката диагноза на ситуацията”.

 

Това заяви в студиото на „Здравей, България” политологът Румяна Коларова. С тези думи тя коментира случващото се в страната от изборите през май досега, както и протеста срещу правителството, който продължава вече две седмици.


Според проф. Милан Миланов от Български лекарски съюз „повод за тези протести щеше да бъде намерен. Въпросът беше да не се дава повод точно по този начин, Ние сме в хуманитарна криза”, заключи той.


БЛС: Ние сме в хуманитарна кризаПо думите на бившия депутат д-р Михаил Михайлов оставката вече е закъсняла. „Незабавно трябва оставка и промени в Изборния кодекс. Това, което се случва от първия ден – от начина, по който бе проведено самото гласуване, държанието на четирите парламентарни групи в следващите дни, начина, по който беше предложена кандидатурата на Делян Пеевски, начина, по който функционира показва следното нещо – абсолютна политическа безпомощност”.


Целия разговор гледайте във видеото.