Най-важно според него е да се промени изборната система

„Демокрацията има няколко отличителни белега и най-важният е правото на избор, свобода на словото и контрол над властимащите”, каза в „Здравей, България” актьорът Павел Поппандов за събитията в страната. 

 

50% отиват да гласуват, а останалите си седят вкъщи. След това протестират. Тяхно право е и ги оправдавам”, добави той. 

 

Според него никой не може да те накара да спреш да говориш, но трябва и да чуваш противното мнение и да го приемеш. Актьорът сподели, че нещото, което него най-много го дразни и предизвиква у него гняв, е опороченият протест. „В този протест има платени протестиращи от всички партии”, аргументира се той и добави, че забелязва хора, които са били статисти във филми.

 

Другият проблем според него е когато по медиите се появяват ментори с компрометирано минало и дават акъл. „Децата, които са на площадите и са родени през 90-те години, нямат представа кой кой е. Но е добре да се знае кои са, правете им визитна картичка. Има хора, които са много големи грешници”, добави той.

 

Това, което му се иска да се промени, е изборната система. „Привърженик съм на мажоритарните избори, защото при тях може да се види кой какъв е”, каза Поппандов и добави, че в този хаос сега трудно човек се ориентира. По думите му партиите в парламента трудно биха се съгласили на такава промяна, защото те пазят статуквото. 

 

Дълбоко се съмнявам, че ГЕРБ и БСП биха си подали ръка”, заяви още той и добави, че ако това стане, ще е под масата.

 

Целия разговор с актьорът Павел Поппандов гледайте във видеото.