Наградите са за най-добри музикални видеоклипове

Джъстин Тимбърлейк и рап дуетът Макълмор-Райън Луис са големите победители на юбилейната 30-а церемония по раздаване на наградите на американската телевизия MTV. Наградите са за най-добри музикални видеоклипове. 

 

Шоуто в открития наскоро спортно-развлекателен център "Барклис" в Ню Йорк бе открито от Лейди Гага. Тя изпя за първи път новото си парче "Applause". 

 

Ексцентричната певица се появи на сцената за първи път, откакто претърпя операция на бедрото, но не изневери на стила си. Тя излезе в бяло монашеско расо, след което си смени дрехите три пъти и накрая завърши по бикини и със светла перука. 

 

Големият победител на вечерта стана Джъстин Тимбърлейк, който спечели в най-престижната категория - "Най-добро видео на годината", за песента "Mirrors”. 

 

Той получи още приза за авангардно видео "Майкъл Джексън" и имаше щастието да се събере за кратко с останалите момчета от "N Sync”, групата, с която стана известен през 90-те години на миналия век.

 

Другият голям победител на вечерта бе рап дуетът Макълмор - Райън Луис, които спечелиха в две категории - за най-добро хип-хоп видео с "Can't Hold Us" и за най-добро видео, със социално послание със "Same Love". 

 

Наградата за най-добро мъжко видео отиде при Бруно Марс за "Locked Out of Heaven". 

 

В престижната категория "Най-добро поп видео" спечели Селена Гомес с песента "Come and Get It". 

 

Призът за най-добро женско видео отиде при младата кънтри певица и актриса Тейлър Суифт с "I Knew You Were Trouble".