Наближава най-голямото музикално събитие само за български изпълнители

Тридневният фестивал за българска рок и метъл музика Sense Of Rock наближава. Събитието ще се проведе за първи път тази година от 13 до 15 септември  на Националния хиподрум в Банкя. Освен „Цвете за Гошо” няма друг фестивал само за българска рок и метъл музика и идеята на организаторите от  "Илиев Мюзик Ентъртейнмънт" е Sense Of Rock да се превърне в традиция и да даде шанс на нашите музиканти да се появяват на голяма сцена и да докажат на феновете си, че са добри колкото и световноизвестните си колеги.

 

И трите дни фестивалът отваря врати в 8 сутринта, а първите групи ще излязат на сцената по обяд. Някои от бандите са подготвили цели спектакли за публиката. На 14 септември атрактивната и набираща все повече популярност метъл банда CRASHBRAKE ще излезе на сцената, за да изсвири парчетата от предстоящия си албум. Маскираните музиканти няма да са сами – пиротехникът Любомир Цветков и Соня от Sonya Pole Studio ще подгряват шоуто на CRASHBRAKE с впечатляващи ефекти.

 

В последния ден от феста пък популярният рокаджия Тома ще направи спектакъл, който не е поставян на сцена от българска банда досега. „Надявам се с помощта на екипа на Sense Of Rock да подготвим уникално шоу. Идеята за него ни дойде от концертите на любими банди, които посещаваме. Искаме не просто да излезем на сцената и да посвирим, а да направим истински спектакъл за феновете. След като „Цвете за Гошо” събира около 5 000 човека на поляната всяка година, значи хората искат да слушат българска музика. 

 

Правим всичко за публиката и ми се иска да дойдат повече хора и да видят, че можем да бъдем на нивото на световноизвестните ”, казва Тома. Той и групата му ще свирят само авторски парчета – някои са от албума на Тома „Герой”, а други са чисто нови песни, предстоящи сингли на бандата.

 

В първия ден на феста на сцената ще излязат Васко Кръпката с „Подуене Блус Бенд”, „Каталог”, „Епизод”, „Турбо”, Downer Kill  и „Диана Експрес”. На 14 септември ще свирят X-Atlas, NaNa & TheGanG, “Торнадо”, Der Hunds и CRASHBRAKE. В последната вечер на Sense Of Rock ще забият „Гранулом”, „Аналгин”, „Високо”, „Аналгин”, а хедлайнер ще бъде Тома. Пълната програма на фестивала по часове ще е ясна до няколко дни. На сцената на Хиподрума в Банкя ще излязат още много български банди, а на територията на феста ще има и малка сцена, оборудвана с инструменти, на която ще свирят млади таланти. Цялото събитие ще бъде заснето в HD формат и ще се излъчва по телевизията, както и на огромния екран на Лятното кино в Банкя. То ще бъде възстановено от организаторите на Sense Of Rock. Водещ на целия фест ще бъде Васко Громков.

 

На територията на Sense Of Rock са осигурени безплатни къмпинг за 5000 палатки и каравани, и интернет. Деца до 12-годишна възраст ще влизат безплатно. 

 

Билети можете да намерите на касите на ТикетПро в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg. Цената на билет за 3 дни е 45 лева, за 2 дни - 35 лева и за един ден - 25 лева. До Националния Хиподрум Банкя можете да стигнете с автобуси № 47, 48 и 49, които тръгват от метростанция „Сливница”, както и с маршрутна линия № 10.