Това е една от основните теми в днешната преса

„Пак сме на опашката в доклад на Брюксел”, пише в. „Труд”. България отбелязва минимално подобрение в конкурентоспособността на икономиката си и е в групата на изоставащите в това отношение държави в ЕС. Бизнесът у нас е доминиран от нископродуктивни фирми в ниско- или среднотехнологични сектори, пише още в статията.

 

‘Топлофикация’ гори с борчове за  112 млн. лева”, пише „Монитор”. Става въпрос за просрочените задължения към дружеството, които няма да бъдат платени заради изтекла давност. „Всеки четвърти младеж не знае ‘копи-пейст’,”; „БГ студентът – най-евтин в Европа”; „Компютрите куцат на учениците, отличници са по езици”, са част от другите заглавия на страниците на ежедневника.

 

Всеки втори българин пък няма пари за лекар. За това пише в-к „Преса” по повод вчерашната пресконференция в Здравната каса. А на тревогата за българското образование внимание обръща в-к „Сега”. 24 хил. души годишно завършват хуманитарни специалности, а пазарът на труда се нуждае само от 2 хил. – тотално разминаване между това, което предлагат университетите в България и нуждите на бизнеса.

 

Ето и останалите теми в днешния печат:


„Бият деца с палки и бухалки в дом”;


„Съмнения за нечестен процес по делото „Цветанов”;


„Топлофикация" гори с борчове за 112 млн.лв”;


„Слудователи на визита у Богомил Манчев”;


„Убиецът на банкерката е постъпил правилно”;


„КНСБ плаши със социални бунтове”;


„Българското образование масово произвежда излишни кадри”;


„Вдигат крепости с пластмаса”;


„Заплатите на пощальоните скачат с 10%”.


Целия преглед на печата гледайте във видеото.