Семейството чака разрешение за построяване на хеликоптерна площадка в резиденцията си

Семейство Баневи отвори вратите на скромната си резиденция специално за Сашо Диков. Известният водещ пристъпи прага на корпоративната резиденция на Николай и Евгения Баневи, където фамилията кани само отбрани гости.

 

Имението е разгърнато на площ от 30 декара, а самите парцели са купували в продължение на 15 години. В момента семейството чака издаването на разрешително за построяване на хеликоптерна площадка в резиденцията.


Тя има всички екстри, които може един богат човек да си позволи”, похвали се Николай Банев и добави: „Голяма част от прехода премина под диктовката на политиците, които не искаха да има богати българи. Сега, когато хората са енергийно бедни, е естествено да мразят богатите”.


Запитан дали знае колко много хора го кълнат, той просто се засмя многозначително.


Водещият го контрира и с въпрос дали е вярно, че дъщеря му от първият му брак го съди. Той обаче отвърна, че момичето се е заблудило и изтъкна, че той я е отгледал и е платил за обучението й в Англия.


Политическата класа е виновна за случващото се. Тя направи всичко възможно да наложи монополите и да унищожи средния бизнес”, добави още Николай Банев, който е мажоритарен собственик на "АКБ Форес" ХАД. Той си спомни за моментите, когато е живял в мизерия и заяви: „Затова сега не ме е срам”.


Баневи чакат разрешение за построяване на хеликоптерна площадка в имота сиСпоред него обаче семейството му не е богато. „Ние сме бедни като физически лица, защото нашите пари винаги са в оборот. В „Топлофикация” загубихме 11 милиона”. В курортен комплекс „Русалка” също били вложили много средства.


„Държавата е една добре подредена машина, където всички чиновници играят превъзходни рекетьори в интерес на личните си облаги”, дръзна да обяви Банев. Той обаче отказа да спомене кой е най-големият рушвет, който са искали от семейството му или от представители на компанията, която управляват.

 

Третата съпруга на Николай Банев използва предаването, за да опровергае слуховете, че е работила като секретарка в компанията. „От Министерски съвет се преместих да работя в АКБ Форес”, контрира тя и изтъкна, че има солидно образование.  


Евгения разказа, че е разбрала от вестниците, че двамата ще се женят, защото Николай издал тайната пред журналисти. Тя обаче ясно си спомня сватбения си ден, където Джо Кокър е бил поканен да пее за тях и техните гости. Евгения и Николай Банев вече имат три деца.

 

Целия разговор гледайте във видеото.