Според Георги Кадиев от БСП хората се чудели какви са тия "идиоти" в парламента

"Това не може да продължава вечно, но колкото и да зависим от палеца на Волен Сидеров, в момента, след вчерашните събития, Сидеров е много по-конструктивен и политически фактор от ГЕРБ и от Бойко Борисов. Ако в момента трябва да избирам дали да завися от палеца на Сидеров или на Бойко Борисов, след това, което стана в последните дни, вече е абсолютно сигурно, че Волен Сидеров, в главата му има мисъл. Докато в главата на Борисов и компания няма мисъл”. Това заяви за рубриката „Стажанта” на предаването ДИКOFF депутатът от БСП Антон Кутев по повод опитите за дебати по вота на недоверие в Народното събрание.


Той не отрече, че и двамата най-вероятно имат своите интереси. „Когато човек знае как се прави политика, той може да има интерес, но ти може да седнеш да говориш с него и да предполагаш какво ще направи и да се водят някакви стъпки. Проблемът е, когато той не знае как се прави политика и прави глупост след глупост, каквото според мен прави ГЕРБ”, добави още Кутев.


Георги Кадиев от БСП също коментира двудневните опити за дебати по вота на недоверие в парламента.


Накрая хората ще дойдат и ще ни изритат всичките. И правилно ще ни изритат, защото в крайна сметка всички сме виновни. Най виновни са ГЕРБ, разбира се, защото ние сме тук, както виждате и не сме избягали. Но хората не правят разделение. Не може да бягаш от парламента. Когато имаш един футболен мач, единия ще загуби, единия ще спечели. Но и двата отбора са на терена. В случая единия отбор въобще не се появи на терена. Аз не го разбирам. За мен това е инфантилност, детска градина. Аз не участвах в никакви дебати, защото съм толкова омерзен и погнусен, че не виждам никакъв смисъл да участвам. Вижте вота на недоверие вчера – вносителя го няма, ние си говорим сами в залата. Излиза Цецка Цачева и казва: „Аз не знам дали съм тук или не съм. И аз съм убеден – хората стоят отвън и ни се дивят, и се чудят какви са тия "идиоти" в парламента. И правилно се чудят”, заключи Кадиев.


Двете изказвания може да гледате във видеото.