Той поясни, че министър-председателят имал мислене и манталитет на банков счетоводител

"Мая Манолова непрекъснато брои протестиращите като овце - колко са, малко ли са, много ли са. Тя не може да разбере, че правителството на Пламен Орешарски трябва да падне, независимо от това дали има или не протести".

 

Това заяви в студиото на "На светло с Люба Кулезич" проф Вучков. Той определи кабинета като "бездарен" и от експертна, и от политическа гледна точка.

 

По думите му парламента е незаконен, защото няма устойчиво мнозинство и добави: "Атака ту я има, ту я няма. Може ли "Атака" да не бъде на едно такова важно събитие като вота на недоверие. Точно тогава твоя съюзник трябва да бъде там и да те подкрепи".

 

Според него отсъствието на "Атака" от парламента е целенасочено. "Той знае отдавна, че ще има вот на недоверие и точно в този ден отсъства. Защо отсъства? Може би ще има още нещо от БСП и ДПС, което той подкрепя. и какво е това нещо, не знам. Власт ли ще му дадат, министър ли ще става, пари ли иска, че непрекъснато разиграва БСП и ДПС, които не могат да направят устойчиво мнозинство", запита се той.

 

Според него отсъствието на ”Атака” от парламента е целенасоченоПо думите на проф. Вучков партия ГЕРБ има право да е недоволна от това правителство, но много бързо си мени мнението - ту иска вот на недоверие, ту не го иска.

 

Причината, поради която проф. Вучков заяви, че кабинета на Пламен Орешарски трябвало да си отиде, е че "то е турско правителство".

 

Той заяви, че министър-председателят Орешарски няма никакви качества за премиер по шест причини. "Той има мислене и манталитет на банков счетоводител, а не на човек, който е стратег в областта на  финансовата политика", заключи той.