Благотворителната инициатива ще се проведе от 27 октомври до 3 ноември

Започва втората благотворителна кампания „Книги спасяват живот”. В рамките на седмица, от 27 октомври до 3 ноември, Къщата за четящи хлапета отново ще стане притегателен център за хората, които обичат да четат.

Идеята е чрез продажба на стари книги да бъдат набрани средства за деца с тежки заболявания. Събраната сума ще бъде използвана за медицински прегледи и рехабилитацията на малчуганите от дома в Сладък кладенец, Старозагорско, за които NovaNews.bg писа.

Подготвили сме повече от 400 книги, които събрахме по време на първата кампания през май. В инициативата се включиха много дечица с техните родители. За две седмици успяхме да съберем близо 900 лева. С тях се осигури работата на екип от физиотерапевти, които посещаваха дома няколко месеца. Целта на кампанията е да можем да продължим с рехабилитационните занимания с децата, които живеят там”, обясни Галена Иванова, управител на Къща за четящи хлапета „Приказка без край”.

Хората ще могат да закупят стари книги на символичната цена от 5, 10 или 20 лева. Докато родителите избират своето четиво, организаторите са подготвили забавен детски празник.

В продължение на час и половина на 27 октомври малчуганите ще могат да майсторят вкусни сладки под зоркия поглед на любител кулинар. Присъстващите веднага ще могат да опитат от приготвените лакомства, а по-сръчните майки и татковци могат да донесат някои от своите кулинарни шедьоври. Всичко това ще се случи в Къщата за четящи хлапета на ул. „Арх. Йордан Миланов” 4 до пл. „Журналист”.

Освен чрез книги, по време на второто издание на "Книги спасяват живот", средства ще бъдат набирани и чрез благотворителна фотосесия. Тя ще се проведе в периода на кампанията, но само след предварително записване.

В края на кампанията, на 3-ти ноември, неделя, малките посетители ще бъдат обгрижвани от актрисата Елена Кабасакалова, която ще им разказва вълшебни приказки. След приказното занимание присъстващите деца ще се научат сами да майсторят забавни книжки.

Автор: Анелия Тодорова