Ще доведе ли повече туристи филмът на Би Би Си за пиянствата в Слънчев бряг?

Филмът на Би Би Си за пиянствата в Слънчев бряг ще направи своеобразна реклама в една определена насока, в която, за съжаление, се развива българският туризъм. Струва ми се, този филм трябва да бъде това, което ще разтърси нашите управляващи и да видят за какъв имидж става въпрос.


Това заяви за „Здравей, България” зам.-председателят на Съюза на инвеститорите в туризма  - Валентин Йосифов.


Всеки получава туристите, които си заслужава. Ние сме тръгнали да развиваме част от Слънчев бряг в тази посока. Той не е само това – в никакъв случай. Това е частен случай, който ще отмине без особени сътресения. Не си мислете, че сега  цяла Великобритания ще гледа този филм и ще го пресъздава постоянно”, отбеляза Валентин Йосифов. 


Според него основното в случая е да си направим изводи от филма и да помислим какво трябва да направим за имиджовата реклама на България.


Имаше едно лого, за което ме е срам да говоря. То така и не сработи, няма и да се случи занапред. За да покажем друг вид, трябва да положим усилия и това не става за 1-2 години. Това е къртовска работа с години напред и това струва пари. Трябва да насочим нашите усилия към имиджова реклама, която може да е върши само от държавата и никой друг, и към таргетирана реклама”, посочи зам.-председателят на Съюза на инвеститорите в туризма.


Той подчерта, че бюджетът на българския туризъм за реклама е около 8 милиона лева. Това, по негови думи, е страшно малко. За сравнение – Хърватска имат 20 милиона евро, Гърция и Кипър – между 25 и 30 милиона евро, Турция – между 35 и 36 милиона евро.  


„Първо имаме малко пари и второ – харчим ги неразумно. Призовавам към едно, има един израз „когато имаш само един 1 кг. Брашно, дай го на майстора, за да ти опече хляб”, подчерта Валентин Йосифов. 


Той апелира парите за реклама трябва да бъдат поне два или три пъти повече, ако искаме да излезем от имиджа на Слънчев бряг и пияните британци, както и парите да се дават в ръцете на „майстора”.


Целия разговор с Валентин Йосифов гледайте във видеото.