Според местната администрация голямото нарушение на Никола е това, че държи камиона на улицата, без да плаща данък

Мъж от Пловдив цели 20 години живее в стар камион ЗИЛ, без ток, вода и тоалетна. Въпреки мизерните условия 61-годишният Никола Михайлов не иска да смени дома си. Той отказва да напусне камиона въпреки заканата на общината да вдигне разпадналото се превозно средство и да го нареже за скрап.


61-годишният Никола Михайлов е преустроил камиона във фургон за живеене. Купил стария ЗИЛ в навечерието на демокрацията за 5 000 лева. Обзавел го с легло, маса и гардероб и така от 20 години живее в него.


От две години мъжът е без ток. Няма и вода. Зимата вътре е по-студено, отколкото отвън, оплаква се той.


Никола останал на улицата след като през 1993 година заедно със сестра си съборили наследствената си къща, за да построят кооперация. Двамата обаче се скарали и строежът още тогава спрял. Често злоупотребява с алкохола и става агресивен, оплакаха се съседите му, на които е вадил и нож.


В квартала се срещат и съседи, които застават на негова страна. Освен, че често му помагали с пари и храна, сега са готови с жива верига да осуетят намерението на общинската власт да вдигне камиона от улицата.


И в полицията, и в районното кметство има няколко жалби срещу Никола Михайлов за нарушаване на обществения ред. Според местната администрация голямото нарушение на Никола е това, че държи камиона на улицата, без да плаща данък, за което нееднократно е бил предупреждаван.


Мъжът заплаши, че види ли крана, ще се заключи в камиона и няма да позволи да преместят жилището му на друго място.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев