Десните партии яхнали протеста

Блокадата на Софийския университет, организирана от групата на „Ранобудните студенти”, присъства на страници на много от ежедневниците в началото на новата работна седмица. По повод безсрочната окупация днес ще заседава Академичният съвет на висшето учебно заведение.

 

Петдесет окупатори разиграват университета”. Това е начинът по който в-к „Дума” отразява събитията в Алма матер. Според официоза на левицата десните партии са яхнали протеста, командван от активисти на ДСБ. Според в-к „Репортер” „режисиран бунт окова Алма матер”. Изданието твърди, че аудиозаписи разкриват инструктаж на студенти за окупацията на Ректората.

 

Част от студентите, окупирали университета, излязоха вчера във вътрешния двор, за да призоват за подкрепа, информира „Сега”. По-рано през деня една от залостените врати на двора бе разбита от група контрапротестиращи, които крещяха „Университет не е затвор”. Пламен Орешарски е готов да разговаря със студентите, пише на свой ред „24 часа”. Вестникът се позовава на интервю на премиера за Националното радио, в което той заявява, че ги разбира, но не и формата на протеста им.

 

Актьори влизат при окупаторите”, съобщава „Преса”. Около 13 часа в неделя при студентите дойде председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, който каза, че до няколко дни може колеги от столичните театри да излязат на протест. Вестникът също обръща внимание и на коментара на министър-председателя пред БНР.

 

Ето и някои от останалите водещи теми в днешния печат:

 

„24 часа”: Свършиха лекарите, болници се бият за кадри

 

„Телеграф”: Харчим 35 млн. лева в чужди клиники

 

„Монитор”: Безработните с 8 лв. стипендия на ден

 

„Новинар”: 200 „призрачни” села у нас

 

„Преса”: Фалираха два комплекса във Варна

 

„Сега”: Стотици дела са пред прекратяване заради бавно разследване

 

„Стандарт”: Давам пари за свършена работа

 

Целия преглед на печата можете да проследите във видеото.