Какво се случва с момчетата, решили да се изолират от обществото, за да се запазят?

Миролюба Бенатова представя истории от комуната. Какво се случва с момчетата, решили да се изолират от обществото, за да се запазят? Оказва се, че тежките зависимости не са свързани само с вредни субстанции. Тези в държавата като че ли са по-страшни. Специално видео от единствената действаща комуна у нас.


„Имах работа, имах пари, имах всичко. Явно не съм добре със себе си щом съм тук. След употребата идва нежеланието за каквото и да е. Зароди се една и съща рутина в мен – наркотици, пари. Мисълта за наркотици и пари, навлизам в проблеми. Загубих връзката със семейство, връзката с най-ценните си приятели и хората, които ме обичат”, разказва един от наркозависимите.


„Отначало беше хубаво, интересно. После, обаче, започнах да пуша като цигари. Сериозна агресия се зароди в мен. Поддържах живота си с гняв”, разказва друг от комуната.

 

По думите на един от наркозависимите преди е имало монопол от "бандитчета", които не са позволявали на всеки дилър да продава наркотици. "Сега не са те, ами са полицаите. Отиваш, снасяш си няколко процента и ти правят такъв чадър, че никой не може да те пипне. Сега те внасят наркотиците, те ги прекарват, съхраняват и разпределят, защото са непроследими", разказва мъж, пожелал лицето му да не се снима с камера.


Целия репортаж гледайте във видеото.

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.