Той ще включва двайсетина стаи, всяка от които с площ 4 кв.м.

Хотел за котки, включващ слънчеви и уютни стаи, както и салон за игри, е планирано да отвори врати в Париж през февруари следващата година, съобщи БТА.


 
„Тъй като не знаех на кого да оставя котарака си, когато не съм вкъщи, реших да отворя хотел за котки”, заяви 32-годишният бивш служител в областта на комуникациите Готие Бердо.

 

Хотелът му ще включва двайсетина стаи, всяка от които с площ 4 кв.м. В помещенията ще има платформи, за да може котките да скачат, да се катерят, да играят, да точат ноктите си и да подремнат върху меки възглавници, поясни Бердо. Той ще ползва услугите на архитекти и ветеринари за осъществяването на този проект. Котките ще имат също достъп няколко часа дневно до салон за игри с площ 20 кв.м.

 

Хотелът няма да е с няколко звезди, но ще осигурява удобства. „Ще се спазват хигиенните изисквания, но цената за пребиваването на котка в хотела трябва да е разумна”, поясни бъдещият хотелиер.

 

Собствениците на котки ще могат да оставят домашните си любимци в хотела и да отидат във ваканция, плащайки около 25 евро за нощувка на писана.

 

Освен Бердо, две ветеринарки ще се грижат за обитателите на хотела 7дни в седмицата, 365 дни в годината.