Ски-легендите споделят как прекарват времето си извън пистата

Днес се открива ски сезонът в Банско. За събитието пристигнаха ски легендите Алберто Томба и Марк Жирардели. Двамата признаха в интервю за "Събуди се" какво ги свързва с българия, виното и как протича животът извън пистата.

 

„Благодарение на бога имах късмет - победи в живота, в кариерата. Само върхове в първенствата. И понякога съжалявам, че се оттеглих рано - прекратих кариерата си на 31. А сега скиорите продължават до към 38, даже 40. Но вече е късно да съжалявам. Когато си на 20 не си даваш сметка, че трупаш опита на живота си. Сега правя каквото ми харесва”, казва Томба.

 

Харесвам всичко в България - харесвам и центъра на София, но все гледам към планината. Миналата година бях на Витоша, в Банско харесвам и нощния живот, но не ми стига времето - тук съм само за два-три дни”, допълва ски-легендата. Той сподели и интересни детайли около неговото хоби – колекционирането на вина.

 

Друга легенда на ските, Марк Жирардели произвежда свое собствено българско вино. „Ските днес са много по-различни от преди 30 години. Това е много чист спорт, без допинг, но е много опасен. След 20 години по пистите не ми трябва повече адреналин. Сега карам колело, играя голф и прекарвам време с децата си, но вече не се стремя към върхове, все пак съм на 50”, казва той.

 

Цялото интервю с Томба и Жирардели може да гледате във видеото.