Лидерът на партията Радан Кънев отрече да има борба за лидерски позиции

Само дни преди подписването на споразумение за "траен политически съюз" между шестте партии, участващи в Реформаторския блок се оказа, че съюзът не е толкова стабилен. Лидерът на ДСБ Радан Кънев ще внесе утре искане за изваждане на партията  "Синьо единство" от Реформаторския блок.

 

Несъгласие с основните точки за бъдещата политика на Реформаторския блок единствено от страна на партия „Синьо единство” - това е причината ДСБ да внесе искане за изваждането на партията от Блока. Според Кънев, Надежда Нейнски създавала напрежение сред Реформаторите като ги разделяла на десни и либерали.   

 

„Аз от 2006 - 2007 година съм участвал във всички коалиционни преговори в дясно и знам всички грешки, много груби грешки, които сме допускали, които доведоха до разколебаване на избиратели и в крайна сметка до сериозна загуба на доверие. Този път съм решен да не допускаме отново същите грешки и да ги пресечем в тяхното начало”, каза Кънев.

 

Радан Кънев отрече в Реформаторския блок да има борба за лидерски позиции. Самата Нейнски обаче е на друго мнение. Все още не е ясно как ще подходят при създалата се ситуация от „Движение България на гражданите”, тъй като лидерът на партията Меглена Кунева е извън страната и не бе открита за коментар.