Увеличение на заплатите на служителите в системата обеща вицепремиерът

Вътрешният министър Цветлин Йовчев си написа „Отличен 6” за първите шест месеца работа на МВР. В отчета за дейността на министерството вицепремиерът изтъкна заличаването на незаконното подслушване, разбиването на организирани престъпни групи, овладяването на кризата с незаконните имигранти и перфектната организация на работата на полицията около протестите.

 

В отчета на МВР нямаше данни за регистрираните тежки престъпления, нито пък за разкритите такива за последните 6 месеца, нямаше и нищо за това колко полицаи са били ангажирани с протестите и с охраната на границата, нито пък колко пари са похарчени за това. Имаше обаче оценка, че изминалата половин година е била изключително тежка и констатация, че МВР е успяло да прескочи всички препятствия.

 

Намалихме подслушванията. Министърът на вътрешните работи вече не може да влияе на подслушванията и разследванията. Няма да има повече тефтерчета и коли с антени”, обеща Цветлин Йовчев.  

 

Намалихме незаконните имигранти… Не допуснахме сблъсъци на протестите”, похвали се също вътрешният министър.

 

За разлика от конкретно обяснените успехи, отговорът на Йовчев за допуснатите от него и МВР грешки за изминалите 6 месеца не беше така обстоен:

 

Грешки винаги има, аз постоянно си мисля как сме могли да направим нещо по-добре от това, което сме направили”.

 

И така отчетът продължи с успехите: „През юни имаше дупка от 93 млн. в бюджета, в края на годината ще завършим на нула”, категоричен беше шефът на МВР

 

Отчетът завърши с обещание за увеличение на полицейските заплати. Предстоят обаче и 15% съкращения на щатове и хора, които не са заети с дейност в министерството. Точно това ще позволи вдигането на трудовите възнаграждения на служителите с над 5%.

 

Повече за отчета на Цветлин Йовчев ще научите от видеото.