Допълнителни места предпразнично ще има и в автобусите

Огромни опашки от пътници в първия ден за предварителна продажба на билети. Хората, които са избрали да пътуват с влак за почивните дни, могат да си купят запазено място, 20 дни преди самото пътуване. Продажбата на билети за автобуси също започна. 
 
Още от сутринта най-нетърпеливите се струпаха пред бюрата за ранна продажба на билети в централната жп гара. 
 
Стефка разказа, че чака от 40 минути. По нейни думи, пред нея имало 60 човека, след нея – още толкова. 12 години пътувам всяка седмица – такова чудо не съм виждала, допълва тя.
 
Повече от половин час за билет чака и Михаил. За празниците ще пътува до семейството си в Бургас. Запълва времето на опашката с електронна книга. 
 
„Просто потокът е много по-голям сега. Вариантът е с електронно запазване на билет – само така няма да чакаш”, обяснява той.
 
От държавните железници са готови да отворят и допълнителни гишета, за да спестят времето на хората. За да има места за всички в 188 влака ще бъдат добавени още вагони, а до Нова година пътуването по релсите ще е на старите цени.
 
 „Можем да бъдем само доволни, тъй като явно има интерес към БДЖ. Осигурили сме необходимия ресурс по всички наши жп бюра, също така и в съставите на влаковете, за да може увеличеният пътникопоток да получи възможно най-добро обслужване, обясни управителят на „БДЖ – Пътнически превози” Димитър Димитров. 
 
Допълнителни места предпразнично ще има и в автобусите. В дните, в които се очакват най-много пътници – 21 декември и 1 януари догодина, към повечето маршрути едновременно ще тръгват по два автобуси, вместо един. За другите дати също са предвидени резервни рейсове, които ще тръгват при нужда.
 
За да е сигурна, че ще изкара празниците в родния Добрич, Деа също е решила да купи билет по-рано.
 
Предпразнично е завишен техническият контрол върху автобусите, а шофьорите са обучени да как да реагират при струпване на много пътници.
 
Всеки един от куфарите ще бъде внимателно проверяван, а при съмнителен багаж – служителите на гарата ще известяват органите на реда.
 
Повече гледайте във видеото.