Следобед облаците ще се разкъсват и в много райони ще е слънчево

Вторият ден на новата година започва с облачно време над цялата страна. На места в низините видимостта е намалена, а в северозападните райони и край морето преръмява слабо. Още преди обед видимостта ще се подобри, а по-късно облачността ще се разкъсва и намалява. Така следобед в много райони слабото януарско слънце ще се покаже. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток.

 

Сутрешните температури в почти цялата страна са положителни - между 0 и 5 градуса. По-студено е само във високите западни полета, където термометрите показват до -2 градуса. През деня стойностите няма да са много по-високи от сутрешните и ще са в интервала от 3 до 8-9 градуса в Сандански и Петрич.

 

В планините денят започна с променлива облачност, по-значителна над масивите на Южна България. На места в Родопите прехвърча слаб сняг. Следобед облачността ще се разкъса, над Стара планина до слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. На 1000 метра максималната температура ще бъде 5 - 6 градуса, а на 2000 – около 1.

 

В петък, събота и неделя сутрин ще има ниски облаци и мъгли, а следобед облачността ще е разкъсана, в много места до слънчево. Температурите плавно ще се повишават, в неделя - до 10 – 15 градуса. Тогава и облачността от запад ще се увеличи и в края на деня не са изключени и слаби валежи. В понеделник и вторник облачността ще е променлива, често значителна и главно на юг ще превали дъжд. Въпреки това ще остане сравнително топло за началото на януари.

 

Всичко за времето във вашия град може да намерите на Sinoptik.bg. Следете пътната обстановка на Kamerite.bg