Максималните температури ще са от 3 до 8 градуса, на югозапад до 10-11 градуса

И в петък повече слънце ще има в планините, а температурите ще останат без промяна. В низините и котловините сутринта ще има ниски облаци и мъгли, които на много места ще се задържат през целия ден. Следобед в Западна и Южна България облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде тихо, в североизточните райони със слаб южен вятър.

 

Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 2 и плюс 3 градуса. Максималните ще са от 3 до 8 градуса, на югозапад до 10, 11.

 

В планините почти няма снежна покривка, като така ще бъде и през следващите дни. Повечето писти са затворени, а работещите са с изкуствен сняг. Утре в ниските части ще бъде мъгливо, а в по-високите ще е предимно слънчево с високи за януари температури. Максималната на 1000 метра ще бъде 6, 7 градуса, а на 2000 около нулата. 

 

И докато на Балканите и у нас снегът липсва, в североизточната част на САЩ се борят с еднометрови преспи. Кадрите от град Оруел, щата Ню Йорк, където през изминалото денонощие валя обилен сняг. Причината бе снежен циклон, който се насочи към Атлантическото крайбрежие, една от най-гъсто населените територии в страната.

 

В Ню Йорк вече се готвят за предстоящите снеговалежи. Тази нощ и утре се очаква снежна покривка в града до 20, 30 сантиметра, а силните северозападни ветрове ще създават условия за преспи и навявания. Максималните температури няма да превишат минус 7 градуса и опасността от измръзвания ще бъде голяма. Властите са предупредили населението да се подготви.

 

У нас подобни проблеми не се очакват. В събота в низините ще има мъгли или ниски облаци, които следобед ще се разсеят. Предимно слънчево и топло ще бъде в планините. В неделя отново в много райони ще има мъгли, а в планините облаците ще се увеличат. В понеделник вече ще е предимно облачно, като слаб дъжд е възможен в Западна България. Въпреки това температурите слабо ще се повишат. Във вторник и сряда ще има значителна облачност, но без валежи.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg