Разкъсване и намаление на облачността ще има следобед на места в Западна и Южна България

Сутринта в по-голямата част от страната има ниски слоести облаци. Видимостта е намалена на места в Дунавската равнина и Тракийската низина, както и в София и Кюстендил. През деня в низините и котловините ще се задържи предимно облачно и мъгливо. Разкъсване и намаление на облачността ще има следобед на места в Западна и Южна България. Ще бъде тихо, а в североизточните райони със слаб югоизточен вятър.

 

Температурите сутринта са в доста широки граници - от минус 5 в Драгоман до плюс 6 по морето. През деня показанията на термометрите слабо ще се повишат и ни очакват максимални между 3 и 8 градуса, в крайния югозапад до 10-11.

 

Планините посрещнаха новата година без съществена снежна покривка, като така ще се задържи и през следващите дни. Работещите писти в курортите ни се обработват с изкуствен сняг. Днес в ниските части ще бъде мъгливо, а в по-високите ще е предимно слънчево с високи за януари температури. Максималните на 1000 метра ще са 6-7 градуса, а на 2000 - около нулата.

 

В събота в низините ще има мъгли или ниски облаци, които следобед на много места временно ще се разсеят. Предимно слънчево и топло ще бъде в планините.

 

В неделя в много райони отново ще има мъгли, а в планините облаците ще се увеличат. В понеделник вече ще е предимно облачно, а слаб дъжд е възможен в Западна България. Въпреки това температурите слабо ще се повишат. Във вторник и сряда ще има значителна облачност, но без валежи, а в ниските места видимостта ще е намалена. 

 

Повече за времето във вашият град, може да намерите на Sinoptik.bg. Следете пътната обстановка на Kamerite.bg.