Така те ще изразят протеста си срещу искането на главния прокурор да се свали имунитетът на Волен Сидеров

Вкупом депутатите от "Атака" си дават имунитета днес, научи "24 часа". Така те ще изразят протеста си срещу искането на главния прокурор да се свали имунитетът на лидера на партията Волен Сидеров заради скандала на летище Варна.

 

Партийното ръководство отхвърлило идеята Сидеров сам да се откаже от депутатската си защита, защото това би означавало той сам да признае и поеме еднолично вината за скандала на летището във Варна.

 

Лошото правосъдие ни струва все по-скъпо, съобщава вестник "Сега". 

 

Лошото правосъдие струва все по-скъпо на бюджета на съдебната власт, т.е. на данъкоплатците. От януари до края на ноември 2013 г. съдебната власт е дължала 3 869 549 лв. обезщетения по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ). От тях са платени малко над 2.7 млн. лв. За забавените плащания се трупат и лихви. Това става ясно от справка, поискана от "Сега" от Висшия съдебен съвет по Закона за достъп до информация. 

 

За цялата 2012 г. са изплатени 3 638 822 лв., а година по-рано - 3 602 859 лв. Оказва се, че съдебният съвет няма данни какви конкретни обезщетения са осъдени да платят съдът и прокуратурата, както и самият ВСС. В предходни години такава информация е била налична и предоставяна от съвета. По правило най-много обезщетения плаща държавното обвинение.

 

Повече от печата гледайте във видеото!