Късно следобед и привечер на места в Западна България ще превали дъжд

И в неделя необичайно топлата зима ще продължи с пълна сила. Сутринта в низините и котловините отново ще има мъгли, които до обед в повечето райони ще се разсеят. Слънцето обаче ще се покаже за кратко, тъй като от запад бързо ще се заоблачи. Късно следобед и привечер на места в Западна България ще превали дъжд, а през нощта краткотрайни валежи ще има и в централната част на страната. Вятърът ще бъде слаб от югоизток.


Температурите ще останат пролетни. Сутрешните ще бъдат от около нулата в Дунавската равнина и високите западни полета до 6 - 7 градуса край морето. През деня се очакват максимални стойности между 9 и 14 градуса, в Северозападна България по-ниски.


В планините началото на деня ще е слънчево, но по-късно облаците бързо ще се увеличат. В следобедните часове над масивите на Западна България ще има и валежи - до 2200 метра от дъжд, а над тази граница - от сняг. Проблеми ще създава и силният южен вятър, който ще достига скорост 70, 80 километра в час. Максималната температура на 1000 метра ще е около 10 градуса, а на 2000 - 5, 6.


В понеделник ще бъде топло с променлива облачност. Сутринта в източните райони все още ще превалява дъжд, а в Дунавската равнина ще има мъгли. Във вторник и сряда облаците отново ще се увеличат. На много места ще превалява дъжд, а в планините сняг. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от средните за януари. В четвъртък и петък ще има и слънчеви часове, а преваляванията ще спрат.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg