Утре времето ще е променливо, околообед - предимно слънчево

Няколко температурни рекорда отчетоха днес термометрите в страната. Във Велико Търново живакът се покачи до 26 градуса, в Разград до 19, в Добрич до 18,а в Кърджали до 17.

 

Утре времето ще е променливо, околообед - предимно слънчево. Сутринта ще има разкъсани облаци над западната половина от страната и облачно време над източната. Там ще е ветровито, а на места слабо ще превалява.

 

До обед облачността почти навсякъде ще намалее и ще се установи предимно слънчево време. Най-упорити ще са облаците над крайните южни райони и мъглите по поречието на Дунав. Ще духа умерен южен вятър, по-силен  в Източна България и на север от планините. 

 

Минималните температури ще са положителни - от  3 до 8 градуса, във котловинните и високите полета на Западна България се очакват 1-2. Следобед се очакват стойности между 11 и  16 градуса, по-ниски в северозападните райони.

 

В планините преди обед ще духат силни югозападни ветрове, които ще отслабнат към края на деня. Облаците ще са повече над Рило-Родопския масив и източните дялове на Стара планина. На височина 1500 м температурите ще достигнат  5-6 градуса, а на 2000 около 2.