Според Росица Янакиева ще има диалог между БСП и АБВ преди или след изборите

Нямам намерение да напускам БСП. Дали хората, които са се ангажирали с учредяването на АБВ ще останат в БСП или не, това ще реши Националният съвет на БСП. Въпреки че ситуацията накара много хора да изчетат устава на БСП, продължавам да твърдя, че там няма точно такъв механизъм, по който ние да сме се самоизключили, защото чисто формално не сме направили нищо, с което да нарушим устава”.

 

Това заяви в студиото на „Събуди се” кметът на Перник Росица Янакиева, която е един от учредителите на АБВ и подкрепи рестарта на проекта.


По думите й диалог между БСП и АБВ ще има – ако не преди, то след изборите, защото „тези две формации може да имат различие по отношение на механизмите, по които сде реализира или трябва да се реализира едно управление, но принципно това са две формации в лявото пространство”.


„Аз съм взела своето решение и избор, без да се притеснявам от нищо. Направила съм го на база на това, което съм преживяла, а той е една липса на чуваемост и неглижиране на всички онези неща, които са казани, както по отношение на вътрешнопартийни проблеми, така и по отношение на проблемите, свързани с управлението, в което БСП участва в момента”, добави още Янакиева.


Целия разговор гледайте във видеото.