„Трудно някой ще уплаши тази партия”, добави още Гуцанов

„На този етап, докато не се определят колегите от „АБВ” – дали да бъдат част от БСП или да направят нов политически модел е трудно да коментираме нещата”. Това заяви в студиото на „Събуди се” Борислав Гуцанов, народен представител от „Коалиция за България” и член на Националния съвет на БСП.


„На практика по уставните норми, те реално са се самоизключили и ще бъде формален акт на Националния съвет, ако трябва да направим подобно решение, но няма да се поколебаем. И няма страх в БСП. Ако някой внушава, че в БСП не искаме да ги изключим, защото се притесняваме или страхуваме от „АБВ” – няма такова нещо. Трудно някой ще уплаши тази партия”, добави Борислав Гуцанов.


Той отрече, че на Пленума на БСП днес ще се гледа кои депутати са в листата на „АБВ” и кои не и допълни: „Тази тема има друг ракурс – има морална стойност. Те са част от БСП и има какво да дадат и на държавата, и на БСП. Росица Янакиева все още е част от БСП, но няма как да бъдеш в друга листа, да работиш за друга листа, и заедно с това да бъдеш част от друга политическа формация. Няма как това да се случи”.


Целия разговор гледайте във видеото.