Какво кара богаташите да плачат – ексклуизивно пред „ДикOFF”

Семейство Барбукови – строителни предприемачи с меко казано спорна репутация застанаха пред камерата на „ДикOFF” за да коментират скандалите в бизнеса, проблемите в строителното предприемачество и какво точно се е случило при отвличането на сина им.

 

Весела и Димитър са заедно от 18 години и заедно са построили 15 000 апартамента, или над 1,5 милиона застроени квадратни метра. „От 90-а година досега се твърди, че всички строителни предприемачи са милиардери. Аз съм от създателите на частното предприемачество и мога да кажа, че няма такива цифри и печалби”, казва Димитър Барбуков.

 

Много често на семейството се гледа като на мошеници и измамници, но според тях, това не е обосновано. „За съжаление в публичното пространство много лесно може да се изстрелят празни думи, без реално хората да си дават сметка какво могат да си причинят с това. От друга страна съм съгласна, че това е част от нашия пейзаж. Много малко икономически структури са оцелели над 20 години. След като си оцелял толкова дълго, явно има защо. Бизнесът в България е ежедневен стрес. Предлагам на всеки да дойде и да види аз как живея”, допълва Весела Барбукова.

 

След отвличането на сина ни реших, че не искам децата ми да живеят в България. Затова двете ни дъщери са във Виена. Искам да изградя децата ми да са модерни, креативни, отворени и различни”, категорична е тя.

 

Какво казаха семейство Барбукови за отвличането на сина им Добромир вижте във видеото.