Държат заложните къщи под око, съобщава вестник "Новинар"

Криминалният контингент се е покрил и кротнал, респектиран от жандармерията из страната, стана ясно от думите на директора на ГД „Национална полиция” главен комисар Тодор Гребенаров пред БНР, съобщава вестник "Новинар".

 

Според него има силен спад на престъпленията през последната седмица. Вътрешното министерство е направило анализ на данните от последните дни и се оказало, че за времето след 10 февруари са извършени 300 престъпления на територията на цялата страна. Това е по около 3-4 престъпления на ден за областна дирекция, поясни Гребенаров.

 

През това време са били образувани 62 бързи производства, осем незабавни производства, проверени са били 540 души и 460 моторни превозни средства. 14 души са били хванати в момента, в който са извършвали престъпление.

 

Най-желаната длъжност - шеф на остров, вече е заета, съобщава вестни "Труд".

 

След свирепа битка остров Света Анастасия до Бургас най-после има управител. В надпреварата за атрактивния пост се включиха близо 300 души, а пресявката беше жестока.


Победителят е 32-годишният ерген от Бургас Павлин Димитров. За една от най-желаните длъжности в България той ще получава около 500 лв. заплата. "Бонус" е, че няма да работи цяла зима.