Водещата даде пространно интервю в „Дикoff”

„В Нова телевизия идвам с очакванията да бъда свободна, спокойна, да извадя едно свое ново лице, да застана зад камерата, да продуцирам, да науча неща, които не зная. Това искам, защото съм на 45 години и е време да опитам още неща”. Това заяви Ани Салич в предаването „Дикoff” по повод предизвикателството да работи в Нова телевизия.

Водещата твърди, че животът е един голям компромис, а телевизията за нея била кауза. „Аз самата като журналист, като водещ съм била кауза – да спазвам моя морал, да вървя по моя път без да правя големи компромиси, без да си лягам с гузна съвест и да продължавам да вървя натам, накъдето смятам, че е правилно да вървя. Да върша нещата, които мога. Да не създавам конфликти и да бъда приятен партньор в работата за всички останали”, добави още Ани Салич.

„Всеки си плаща цената, а цената е в емоции, енергия, здраве и понякога в разклащане на семейството. Трябва да си много умен, да правиш много компромиси, много балансиран, за да  запазиш семейството си и децата ти да бъдат нормални”, смята Ани Салич и твърди, че е кауза да бъдеш себе си.

Ани Салич разкри подробности за проектите, по които ще работи в Нова телевизия.  От 24 февруари тя ще  застане до един от най-утвърдените и ерудирани телевизионни водещи в България – Николай Дойнов, за да води изцяло обновената емисия на Новините на Нова в 19.00 ч. Паралелно Ани Салич ще се занимава и с благотворителната инициатива на Нова – Game changers, за която в  световен план е отговорна фондация Reach for change.  Целта ѝ е да обиколи страната, за да събере проекти, които ще бъдат финансирани, за да се създадат малки предприятия със социална насоченост.  Тези проекти ще подпомагат деца в рискови групи.  Освен това, Ани Салич готви още един проект за телевизионно предаване в ефира на Нова, за което подробности ще разкрие по-късно.

Какво още разказа водещата за личния ѝ опит в журналистическата професия и семейния ѝ живот, вижте във видеото тук.