Общата стойност на раздадените награди в предаването тази събота е 115 500 лв.

На 15 февруари, събота, в играта „На крачка от късмета“ в предаването „Национална лотария”, за нов френски автомобил участваха Иванка Стоянова от село Марково, Стефани Йорданова от София и Василка Иванова от Червен бряг. На финала на играта, 46-годишната Иванка реши да рискува с две крачки, отвори монета със своя лик и така стана притежател на лека кола от „Национална лотария”.


„Печелившият билет закупих по време на Коледните празници и вярвах, че ще ми донесе късмет. Нямам личен автомобил, Национална лотария сбъдна една моя мечта“, коментира щастливката.


Един до друг пред сейфовете на „Национална лотария” застанаха Александър Байлов от Велинград и Светла Касаклиева от Доспат. Александър си тръгна първи от играта с 2000 лева, след като отвори два червени знака „Х“. 28-годишната Светла натрупа набързо в първи кръг 6000 лева, но във втори кръг отвори златен сейф със знак „Х“. Дамата реши да не рискува и си тръгна със спечелената до момента сума.


„Много съм щастлива, мечтаех да участвам в играта „Сейфове“ и желанието ми стана реалност“, разказа Светла пред екипа на „Национална лотария”.  


В надпреварата за „MEGA JACKPOT“-а на „Национална лотария” и шанс да се превърне в милионер получиха: 25-годишната Николина Крумова, 46-годишният Йовчо Златинов, 40-годишният Георги Василев, 29-годишната Владимира Петкова и 20-годишният Борислав Петков.


С невероятен късмет в играта се оказа Николина от град Дупница, която изтегли карта с най-голямо число - 49 в предварителната игра. Нейният късмет спря „Колелото на късмета“ на сектор 1 милион лева. Чаровната дама направи първата си грешка на петата сфера в играта, но реши да рискува и продължи. В студиото я придружаваха майка й и дъщеря й, които през цялото време я подкрепяха и съветваха. След като натрупа печалба от 30 000 лева, тя взе решение да се откаже.


„Изключително доволна съм от спечелената сума. С нея ще помогна на майка ми, която има нужда от изкуствена става, за да може отново да ходи нормално“, разказа развълнувано Ники.
Вяра Атова връчи плик с наградата на стойност 2 000 лева от „Специален втори шанс“ на Пламена Гарева на 30 години от Хасково.


Лично в студиото от водещия Захари Бахаров, своите моментни печалби от билета “Лото +“ на стойност 10 000 лева получиха Йордан Котев на 36 години от София и Динко Петков на 38 години от село Българово, а с 5 000 лева си тръгна Венцислав Миленков на 35 години от Благоевград. От билета „Сбъдни мечтите си“ зарадвани бяха Юлиян Димитров на 35 години от София, който получи 5 000 лева и Васил Четинов на 18 години от Пазарджик с печалба 10 000 лева.