„Всичко, което се случва в последните дни, има отражение върху ГЕРБ”, смята той

„Няма взето решение. Аз, разбира се, съм универсален войник. Бих могъл да се сражавам и съм се сражавал на различни фронтове – и български, и брюкселски. Живея с убеждението, че мога да бъде полезен тук”. Това заяви в студиото на „Събуди се” Томислав Дончев от ГЕРБ на въпрос дали името му ще е в листата за евроизборите.


Той обаче изрази надежда да не го изберат за зам.-председател на партия ГЕРБ. И обясни как през годините името му било спрягано за различни постове, на които в крайна сметка не бил назначен.


„Аз си колекционирам неправилни прогнози, свързани с мен и най-вече с различни постове. В колекцията ми има вече вицепремиер, министър-председател, президент. Искам да си сложа още един несбъднал се пост в колекцията”, добави той.


На въпрос дали очаква функциите на Цветан Цветанов в ГЕРБ да бъдат намалени, Томислав Дончев отговори: „Цветанов има дълъг опит и огромна заслуга от гледна точка на изграждането на апарата на партията. Освен това има много постижения с изборни резултати в предишни години. Не виждам към момента повод за дълбок анализ или коментар, свързан с ограничаване на правомощията му”.


Той коментира и скандалните случки в политическото пространство от последните седмици. „Всичко, което се случва в последните дни, има отражение върху ГЕРБ, но е илюзия да смятаме, че това е някаква партийна драма. Това, според мен, дълго време ще държи влага, защото разтърси, бих казал, цялата държавна система”, коментира Дончев.


Според Томислав Дончев има нужда да се свика Консултативния съвет за национална сигурност.


Целия разговор гледайте във видеото.