Синоптиците обаче очакват от понеделник зимата да се завърне и сметките отново да тръгнат нагоре

Бюджетът на българина - на плюс от топлата зима. Заради необичайно високите температури през февруари плащаме по-ниски сметки за ток. Топлофикациите изчисляват, че и сметките за парно ще са по-ниски в сравнение с миналата година. Синоптиците обаче очакват от понеделник зимата да се завърне и сметките отново да тръгнат нагоре. 

 

От EVN изчисляват намаление на февруарските сметки за ток с 11 лева спрямо същия месец на миналата година, а ЧЕЗ обяви, че консумацията на електроенергия е намаляла с 6%

 

Съвети за по-ниски сметки за ток дават от магазините за бяла техника. Според консултантите инвестиция в по-скъп климатик, вместо в евтини вентилаторни печки, е по-изгодна в дългосрочен план. Бум на продажбите на климатици и печки се очаква с новото застудяване, тъй като клиентите традиционно пазаруват в последния момент.

 

Хубавото февруарско време вече е накарало много шофьори да сменят зимните си гуми с летни. Ако прогнозите на синоптиците са верни, скоро ще им се наложи отново да губят време и пари в автосервизите. Дали зимата ще ни изненада отново - ще разберем в понеделник. 

 

Каква прогноза даде синоптикът Иво Андреев – вижте във видеото.