Той определи решението за замразяване членството на Първанов и поддръжниците му за 1 година за правилно

„Считам, че правенето на конкурентна листа на БСП е грубо нарушение на Устава. Смятам, че БСП в този момент трябва да се занимава със себе си – с проблемите на хората, с програми, идеи, кауза”.


Това обяви в студиото на „Събуди се” Георги Кадиев – член на Националния съвет на БСП. Един от тримата, които гласуваха „против” констатираното изключване на Първанов и неговите съмишленици от АБВ.


Той определи решението на Пленума на БСП за замразяване на членството на Първанов и поддръжниците му за една година, за правилно.


„Ако БСП е силна с нещо, по-различна от другите партии, това е, че позволява по-алтернативно мнение. В БСП можеш да говориш по начин, по който в другите партии не можеш”, категоричен бе Кадиев.


Кадиев видя пропуски в самоизключването от БСП на членове на партията.


„Според мен трябваше или основната партийна организация да ги изключи, или някой да сезира общопартийната котролна комисия, която да констатира самоизключването. Но това е технология. Дали ще го направите днес или след три дни, няма значение. Въпросът е в същността – трябва ли да се случи това в този момент и в последствията”, допълни още Георги Кадиев.


Като последствия от самоизключването на членовете на партията, той видя потенциална загуба на периферия. Той обаче отказа да коментира дали тази ситуация работи в полза на АБВ.


На въпрос дали има възможност БСП да изпревари ГЕРБ на евроизборите, Кадиев отвърна: „Има, ако не се зарови в собствените си проблеми”.


Целия разговор гледайте във видеото.