„Сам напуснах партията преди Конгреса”, обяви Атанас Червенков

„Не мога с подробности да изнасям информация относно това следствено дело. В момента текат процесуално-следствени действия. Възможно е да бъдат задържани и други лица”. Това заяви за „На светло с Люба Кулезич” пловдивдския бизнесмен Атанас Червенков.

 

Семейството му неотдавна преживя шок. Беше направен нагъл опит за отвличането на двете им деца с предполагаемо искане на подкуп от над 500 хиляди лева. Това даде повод на г-н Червенков да намекне пред медиите, че бандата за отвличания „Наглите” се завръща.


„Имах информация, че ни наблюдават. Наблюдаваха местата, на които ежедневно паркираме. Ние сме предсказуеми. Например, на ден аз посещавам не повече от четири-пет места, горе-долу в едни и същи часове”, припомни си той моменти преди отвличането на децата.  


Стресът беше огромен както за мен, така и за децата ми. Даже в момента си изкарвам разрешително за оръжие. Нося спрей в чантата си. Също и децата ми. Имаме 24-часова охрана”, обясни съпругата на Атанас – Ева Червенкова. Тя не си спомня лицата на похитителите, но е на мнение, че отвличането на децата им е дело на организирана престъпна група.


По думите на пловдивдския бизнесмен Атанас Червенков има връзка между отвличането на децата му и изхвърлянето му от „България без цензура”.


„Не съм изхвърлен от „България без цензура”. Сам напуснах партията. Това стана точно преди Конгреса на „България без цензура”. Тогава аз и семейството ми бяхме под страхотен стрес.

 

Престъпниците бяха около нас. Тогава помолих Бареков за съдействие”, обясни още Червенков.
„Случи се нещо непочтено и подло от страна на Бареков с това съобщение до медиите, в което са обяснява, че съм изгонен от партията. Нищо там не е прозрачно и честно, както се твърди”, категоричен бе Червенков и допълни: „България без цензура” е едно корпоративно предприятие, в което се наливат пари, за да се произведе политика. Политика за бързо хранене”.


Целия разговор гледайте във видеото.