Максималните температури ще достигнат 19-24 градуса

Утре ще е доста по-топло от днес, а преди обед и с повече слънце. Облаците в Горнотракийската низина също ще намалеят - там и по морето затоплянето ще е най-съществено. След предимно слънчевото време преди обед, от югозапад ще се заоблачи с висока облачност, по-плътна над Западна и Централна България. Вятърът от юг ще се усили и допълнително ще повиши температурите, особено на север от планините.

 

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните ще достигнат 19-24 градуса. По-хладно ще е на изток - около 20 градуса. Температурите в планините навсякъде ще достигнат положителни стойности. На 2500 м се очакват 3, а на 1500 около 10 градуса. Ще има разкъсана облачност и слаб, по високите части умерен южен вятър.

 

И докато в Европа сняг остана главно в планините, на доста места в Северна Америка има все още снежна покривка. На географската ширина на Франция и Германия, в щата Минесота през последното денонощие паднаха нови 45 сантиметра априлски сняг, като валежите бяха съпроводени и от гръмотевици, което е рядко явление. Жителите на щата ще запомнят зимата на 2014-та като една от най-дългите и студените в историята.

 

В събота със силен вятър от североизток-изток у нас ще нахлува студен въздух. Още преди обед понижение на температурите и валежи ще има в Северна България, а привечер и през нощта в цялата страна. В неделя ще е облачно и хладно, а вятърът постепенно ще отслабне. Преди обед все още ще превалява в северните, а следобед над планинските райони. 

 

В понеделник облаците ще започнат да се разкъсват и намаляват, а температурите да се повишават. Във вторник и сряда ще се затопли още, но през нощта срещу четвъртък с валежи и усилване на вятъра ще премине поредната вълна хладен въздух.   

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.


Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

 

Актуалната информация за пътните и атмосферни условия можете да получите в реално време на Kamerite.bg.