Недоволството отново бе провокирано от името на Делян Пеевски и номинациите му за евродепутат

300 дни протест срещу кабинета "Орешарски". Недоволните от управлението се събраха на площад „Независимост” и тръгнаха по бул. "Цар Освободител". Броят на хората, дошли на протеста се увеличава с всяка изминала минута. Те издигнаха плакати "300 дни протест, 300 дни огради". В района е засилено присъствието на полицията и жандармерията.


След 19 часа пред Министерски съвет се събраха повече хора, отколкото в предишните дни, за да тръгнат на поредното си шествие срещу кабинета. Традиционно протестът е организиран във Фейсбук.


Отново недоволство провокира името на Делян Пеевски и номинациите му за евродепутат. Но ако преди 10 месеца на площада излизаха десетки хиляди, днес, виждате, са само десетки. Кои са ветераните на протеста, има ли такива, които не са пропуснали и ден от изминалите триста, разказва София Стойчева.


През последните месеци протестите са се превърнали в начин на живот за 25-годишната Михаела Лазарова.


„Пропускала ли си някога протест? - Е, пропускала съм разбира се, всеки път, обаче, когато имам възможност, идвам”, обяснява Михаела Лазарова.


Това лято Михаела се надява да е по-различно от предишното, за да й остане и време за море.    
„Надявам се да има оставка дотогава, защото тази година леко пропуснах море, заради тях”, казва Михаела.


Макар да е счетоводител, през последните месеци младата жена участва в списването на вестника на протестиращите. Според Михаела, протестите ще се разраснат веднага след изборите за евродепутати. Самата тя не се притеснява, че ако застане пред камерата, ще има проблем с работодателя си.


10 месеца след началото на антиправителствените протести, Михаела е убедена в смисъла на гражданското недоволство.


Повече по темата гледайте във видеото.