През деня се очакват максимални стойности от 13 до 18 градуса

Над страната ще има променлива облачност, като няма да липсват и валежи. Преди обед слаб дъжд ще превали на места в Североизточна България, а следобед повече облаци и условия за превалявания ще има над планинските райони. Слънчевите часове ще са сравнително малко, а вятърът слаб до умерен от северозапад.

 

Температурите също няма да се променят съществено. В сутрешните часове те са между 2 и 7 градуса, а през деня се очакват максимални стойности от 13 до 18 градуса. В София ще е около 4 градуса, а през деня се термометрите ще показват до 13-14 градуса.

 

В планините ще има променлива, често значителна облачност. Отново се очакват и слаби валежи главно в следобедните часове. Границата между дъжда и снега ще е малко по-високо от изминалите дни и ще бъде на около 1700 - 1800 метра. Максималните температури по върховете ще са между минус 5 и плюс 5 градуса, а вятърът умерен от северозапад.

 

У нас през следващата седмица ни очакват нови дъждове и доста хладно време. Повече слънце ще има в понеделник, когато и температурите ще достигнат около 20-21 градуса. Във вторник с усилване на вятъра захлаждане и валежи през страната ще премине студен атмосферен фронт. 

 

В сряда над южните и източните райони ще продължи да вали дъжд, а по планинските проходи и сняг. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 8 и 13 градуса. В четвъртък и петък ще има както облаци, така и слънчеви часове, но ще остане хладно. Ще има и превалявания главно в Източна България и планините.

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.

 

Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

 

Актуалната информация за пътните и атмосферни условия можете да получите в реално време на Kamerite.bg.