В битката за европарламента се впуснаха ГЕРБ, „Реформаторският блок” и АБВ

ГЕРБ, „Реформаторският блок” и АБВ откриха предизборните си кампании

 

Със закана за край на смирението, за победа и обвинения в лъжи и популизъм от страна на противниците, ГЕРБ даде началото на битката за Европейския парламент. Пред пълната зала, в подкрепа на сцената се качи и кандидатът на Европейска народна партия - Жан Клод Юнкер, за да обяви в аванс, че е следващият председател на Европейската комисия.

 

„Ние сме отбор от професионалисти и знаем, че България няма време за губене”, заяви Томислав Дончев, който е водач на листата на ГЕРБ. 

 

„Това ще бъде не само битка за европарламента, това ще бъде битка на доброто и злото и ние трябва да победим”, заяви Бойко Борисов.

 

„Реформаторският блок” откри кампанията си с концерт на група „Фондацията”.

 

Като блок десните се явяват на първите си избори.  Официално Радан Кънев даде старт на кампанията.

 

„Ние от Реформаторския блок отиваме в Европарламента, за да се сбием с всеки, който си представя, че България може да бъде втора скорост, трета скорост, задна скорост, шеста глуха на Европа”, заяви Радан Кънев. „Нашият избор е не шеста глухау а първи челен коловоз на европейската политика”.

 

Движението АБВ на Георги Първанов откри официално кампанията си за предстоящите евроизбори. Техните представители обещаха да работят за българските граждани и за тяхното развитие в Европа. 

 

„Ние сме като едно народно опълчение, гражданско, заобиколени от тежките редовни армии на една чудовищна коалиция, това обаче не ни убива”, заяви Георги Първанов.