Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса

Месец май ще започне с неустойчиво време. И през тази нощ ще има валежи, по-интензивни отново на северозапад, но след полунощ дъждовете почти навсякъде ще спрат.

 

Утре сутринта облаците дори ще се разкъсат и слънцето ще се покаже, но още в часовете около обед ще започнат да се развиват купесто-дъждовни облаци. Следобед на много места ще превали и прегърми, по-интензивно в планинските райони. Най-малко валеж се очаква в Североизточна България.

 

Температурите сутринта ще са между 7 и 11 градуса, а следобед ще са в интервала от 16 до 21 градуса.

 

В планините преди обед ще има разкъсана облачност, а следобед мощна купеста, от която ще паднат краткотрайни дъждове, над 2000 метра и мокър сняг. Възможни са и гръмотевици. По върховете и билата ще е ветровито, а максималните температури ще са от нула до 8 градуса.

 

През празничните дни времето у нас ще остане нестабилно. В петък отново се очакват валежи, по-интензивни следобед над планините. В събота ще има повече слънчеви часове и по-високи температури, а дъждът ще е кратък и предимно над Западна България. В неделя от северозапад ще започне захлаждане. Ще бъде предимно облачно и дъждовно, като се очакват количества от 15 до 30 литра на квадратен метър. В понеделник ще е по-хладно и ветровито, но валежите постепенно ще спират. За Гергьовден ще е слънчево, но с ниски температури, следобед термометрите ще показват стойности между 13 и 18 градуса. 

 

Гергьовден ще доведе слънцето и по-високите температури. До 11 май постепенно ще се затопля, като максималните навсякъде ще се установят над 20 градуса. Ще е слънчево с купести облаци, от които не се очакват превалявания. От 12-ти до средата на месеца затоплянето ще продължи, но в следобедните часове ще се завърнат краткотрайните дъждове, за щастие главно в планинските райони. Утре също очакваме следобедни валежи и температури от 16 до 21 градуса.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.