Причината за безводието е ремонт на централния водопровод, който върви с бавни темпове и продължава вече девети месец

20-хиляден град - на абсурден воден режим. Наши зрители от Панагюрище сигнализираха, че остават без вода, без предупреждение - по 12, 14, дори 18 часа на ден. Причината за режима не е безводието в района, а ремонт на централния водопровод, който върви с бавни темпове и продължава вече девети месец.

 

Така е в Панагюрище откакто върви подмяната на стария водопровод, заради който всяко лято градът оставал на сухо. Цената на ремонта е 57 милиона лева плюс много нерви, неудобства и средства за битови ремонти на хиляди домакинства. Вода няма по 12-14 часа, а понякога и по цели денонощия. Няма и точен график за спирането. Пред истинско изпитание са подложени семействата с малки деца.

 

Хората са оплакаха, че често остават и без ток, защото когато копаят машините късат и електрическите кабели.

 

В Панагюрище питат и защо изпълнителят на ремонта не асфалтира разкопаните улици след полагането на тръбите, а трябва да чупят колите си.

 

Кметът обаче уверява, че подмяната на водопроводната мрежа и канализацията не се бави, а се изпълнява в срок и ще приключи в края на юни. С други думи след два месеца проблемите с водата трябва да свършат.

 

Репортер: Благой Бекриев