В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишат

На 5-и май северозападният вятър ще се усили и температурите слабо ще се понижат.
 
През по-голямата част от деня облачността над страната ще бъде значителна. Преди обед слаб дъжд ще вали главно в западните и северните райони, а след пладне превалявания ще има и в Южна България. Значителни валежни количества до 20, 30 литра на квадратен метър се очакват в Рило-Родопския масив. Повече слънце ще има край морето, а вятърът в страната ще бъде до умерен от север-северозапад.
 
Минималните температури ще са от 7-8 градуса във високите западни полета до 11-12 на изток. Дневните температури ще са малко по-ниски от днешните и максималните ще са между 12 и 17 градуса. По-топло ще е в Югоизточна България, където се очакват стойности до около 20.
 
Захлаждане ще има и в планините, където утре отново ни очакват облаци и валежи. Преди обед ще превалява в Стара планина, а по-късно и в масивите на Южна България. До 1800 метра ще превалява дъжд, а над тази граница сняг. По-значително ще вали в Рила, Пирин и Родопите, като там е възможно и да прегърмява. Максималната температура на 1000 метра ще е 7, 8 градуса, а на 2000 - малко над нулата. Вятърът ще бъде до умерен от север.
 
Във вторник денят ще започне със значителна облачност, която около и след пладне в много райони ще намалее до слънчево. Повече облаци ще се задържат над югозападните райони, където не са изключени и слаби валежи. В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишат. Сутрин на места ще има краткотрайни мъгли, а заоблачавания ще има в Източна България. В петък и събота от изток облаците над страната отново ще се увеличат. През първия ден е възможно да вали в източните райони, а през втория на повече места. Температурите слабо ще се понижат.
 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.