Министър-председателят отбеляза, че на този етап става въпрос само за обвинение

Премиерът Пламен Орешарски смята, че обвиненията срещу шефа на неговия кабинет Мария Дивизиева нямат нищо общо с дейността на неговото правителство и работата на поста, който заема в момента.

 

„Нека да й дадем възможност да се запознае с тях. След това ще видим, в зависимост от характера на обвинението. И все пак това е само обвинение на този етап”, коментира министър-председателят, след като стана ясно, че прокуратурата повдига обвинения на Дивизиева във връзка със злоупотреба при усвояване на евросредства. По казуса се търси отговорност и на двама висши магистрати.

 

Аферата е от 2008 година, когато Мария Дивизиева е била заместник-министър на държавната администрация в кабинета "Станишев". Европарите били изразходвани за подобряване на работата във военните съдилища.

 

По-рано днес Дивизиева определи като недоразумение обвиненията, че е била помагач в това престъпление. По същото дело вече бяха обвинени и председателят на Апелативния съд Веселин Пенгезов, както и шефът на Военния съд Петър Петков.

 

Орешарски потвърди, че шефът на политическия му кабинет е взела отпуск до края на месеца.