През деня в Западна България ще остане по-хладно с максимални температури около 11-12 градуса

Утре, макар и по-слаби, валежите ще продължат, а температурите ще се понижат. Преваляванията се дължат на обширен циклон над Балканите. В Сърбия, Австрия и Словакия се очакват валежи над 40 литра на квадратен метър и е обявен червен код за опасно време.

 

През нощта у нас ще остане облачно, на много места с превалявания. С умерен западен вятър ще захладнее. Утре над западните и централните райони с прекъсвания валежите ще продължат. В Източна България преди обед ще има слънчеви часове, но следобед и там ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина - силен.

 

Минималните температури ще са от 6-7 градуса на запад, до 13-14 край морето. През деня в Западна България ще остане по-хладно с максимални температури около 11-12 градуса, а на югоизток се очакват стойности до 21-22 градуса.

 

В планините ще е мъгливо и ветровито с превалявания от дъжд, а над 1800 м от сняг. Максималните температури по върховете ще са от минус 4 градуса на Мусала до плюс 5 на Рожен. 

 

В петък ще остане облачно, хладно и дъждовно. През почивните дни преди обед ще има слънце, но по-късно отново превалявания и гръмотевици. Температурите слабо ще се повишат. В началото на следващата седмица затоплянето ще продължи. Вече ще е предимно слънчево, с валежи само следобед главно в източните и планинските райони.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.