Пожарникари и спасители помагат за справянето с 28 произшествия

Порои и градушки удариха няколко региона в страната, включително София. Силни ветрове нанесоха щети в Южна България, събориха десетки дървета и клони. В Пловдив градушката повреди четири коли. Порои наводниха улици и приземни етажи на къщи в Северна България. 

 

За щастие няма пострадали хора. По данни на МВР пожарникари и спасители помагат за справянето с 28 произшествия. Десетки зрители изпратиха видеоматериали от пороите в "Моята новина”. 

 

Смерч удари Чепинци. Само за 10 секунди стихията срути покриви, изкорени дървета и нанесе щети за десетки хиляди лева. След смерча улица "Голяма могила” се превърна буквално в голяма могила, натрупана от изкъртени керемиди, натрошени греди, счупени клони и срутени комини.  

 

Покривите на пет къщи са отнесени. Изкоренени са два големи бора и 50-годишен орех. Хората в квартала си спомниха взривовете в Челопечене, когато същите тези къщи са били почти срутени. Сега смерчът е пожалил единствено щъркеловото гнездо и хората - за щастие нито един човек не е пострадал. 

 

Надеждата на пострадалите в Чепинци остава в общината и във всички хора, които биха им помогнали да се справят със щетите от природното бедствие.