Минималните температури ще са от 6 до 11-12 градуса

В петък макар и по-слаби валежите ще продължат, а температурите ще се понижат. 

 

Облачни вихри ще кръжат над Балканите, като интензивните валежи ще продължават главно в западната половина от полуострова. През нощта над Западна България ще превалява, а над източните райони облаците ще намалеят.

 

Преди обед в петък над Източна България ще има разкъсана облачност, а дъжд ще превалява над западните и централните райони. Следобед почти навсякъде ще паднат краткотрайни валежи. На места около планините и в източните части на страната ще има и гръмотевици. Валежи не се очакват само в Лудогорието. Ветровете ще са слаби, от юг-югоизток.

 

Минималните температури ще са от 6  до 11-12 градуса. Следобед дневните температури ще достигат 15-20 градуса, като най-топло, въпреки очакваните валежи, ще е по южното крайбрежие.

 

Над планините ще превалява слабо - над 1800 м височина сняг, а в ниските места- дъжд. По-значителни валежи се очакват над Централна Стара Планина и Родопите. 

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.