Максималните температури ще бъдат между 15 и 21 градуса

В петък отново ще превалява почти в цялата страна, но температурите слабо ще се повишават. Сутринта над западната половна от страната имаше значителна облачност и на места в Софийското поле преваляваше, а над източните райони имаше разкъсани облаци.


Преди обед повече слънце ще има над Източна България, а над Западна и Централна с прекъсвания ще продължи да превалява. Следобед почти навсякъде ще има краткотрайни валежи, по-слаби - в планините и по морето. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток.


Температурите сега са от 6 - 7 градуса на запад, до 11 - 12 край морето. През деня в Западна България ще остане по-хладно с максимални до 15 - 18 градуса, а на изток се очакват стойности до 20 - 21 градуса.


В планините ще има значителна облачност и мъгли и с прекъсвания ще превалява – над 1800- 2000 м - сняг, по-ниско - дъжд. По-значителни валежи се очакват в Централна Стара планина и Родопите.


В събота преди обед ще има разкъсвания на облаците, а следобед в по-голямата част от страната ще превали и прегърми.


В неделя и понеделник слънчевите часове ще са повече и ще започне повишение на температурите. Следобедни валежи ще има на по-малко места и главно в източните и планинските райони.


Във вторник и сряда затоплянето ще продължи и максималните температури вече ще са от 21 до 26 - 27 градуса.


Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg