По-значителни валежи, до 15-20 литра на квадратен метър, се очакват в планинските райони

В събота отново се очакват валежи, но ще е малко по-топло от петък. Денят започва със слънце в източните райони на страната, а на запад има разкъсани облаци и на места вали слаб дъжд. Около и следобед ще се развива купеста облачност от която на много места ще превали и прегърми. По-значителни валежи, до 15-20 литра на квадратен метър, се очакват в планинските райони. Вятърът ще бъде слаб от запад, в Източна България умерен от югозапад.

 

Сутрешните температури са между от 6-7 градуса на запад, до 11-12 край морето. През деня показанията на термометрите ще достигат интервала 16-21 градуса, а температурата на морската вода е около 15 градуса.

 

Планините няма да предлагат добри условия за туризъм. Ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на много места ще превали и прегърми. В местата над 2200 метра валежите ще са от сняг. Максималните температури по върховете ще са от минус 1 на Мусала до плюс 9 на Рожен, а вятърът до умерен от югозапад.

 

Неделяният ден ще започне със слънчево време. Около и следобед отново ще се развива купеста облачност от която на много места ще превали и прегърми. В началото на новата седмица ще има повече слънце и температурите ще се повишат. Повече облаци ще има в следобедните часове, но валежи се очакват главно в планинските райони. В сряда и четвъртък над цялата страна ще е предимно слънчево и затоплянето ще продължи. На места се очакват максимални до 28, 29 градуса.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.