Валежи се очакват само в планинските райони

Утре валежи се очакват само в планинските райони. Температурите постепенно ще се повишават.

 

Над Балканите се затопля. Валежите ще отслабват и ще има повече слънце. Стабилизиране ще настъпи и над централноевропейските страни, където валежите ще са на по-малко места и ще има повече слънце. Ще продължи да превалява и прегърмява в Беларус, Украйна и над Прибалтика. Ще завали и захладнее по атлантическото крайбрежие и Западното Средиземноморие.

 

През нощта у нас облаците ще намаляват и след полунощ ще бъде ясно. Новата седмица ще започне с по-стабилно време. Преди обед над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед ще има временни заоблачавания, по-значителни над западните и планински райони. Само над планините е възможно за кратко слабо да превали.

 

Утрото ще е прохладно с минимални температури от 8 до 13 градуса, в котловините 4-7. Максималните температури ще са от 20 до 25 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса.

 

Над планините в следобедните часове ще има временни заоблачавания, по-съществени над масивите от Западна България.  Съвсем слабо и за кратко ще превали. Ще се затопли и на връх Мусала максималната температура ще е около 2 градуса, на Черни връх – 6, на Рожен 11.

 

Във вторник над централните и източни райони ще остане слънчево, а над западните и планините ще има повече облаци и на места там ще превали и прегърми.

 

В сряда и четвъртък на фона на слънчево време ще се развива купеста облачност. По-мощни ще бъдат облаците над Източна България и планините, където ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици.

 

В петък за кратко ще превали в източните райони, а в събота над страната  ще бъде слънчево. Температурите ще се повишат и най-високите ще са от 24 до 29 градуса.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.